23. januar, af Grøn Agent Zacharias Brix Madsen

Samler du op efter andre?

Henkastet affald har stor betydning for vores humør og trivsel. Vi bliver både glade og trygge, hvis der er rent omkring os, men en lille indsats kan skabe store effekter i dit nabolag.
Foto: Dn.dk

Hvis vi hjælper hinanden

Henkastet affald påvirker os bevidst og ubevidst. Et område med affald opfatter vi som utrygt, og bliver triste af at færdes der. Heldigvis kan vi komme problemerne til livs, og indsatsen behøver ikke at være så stor. Hvis der først er smidt affald, så er der stor sandsynlighed for, at der bliver smidt endnu mere. Vi har det generelt ikke ret godt med at kaste affald fra os, men hvis vi kaster det et sted, hvor der i forvejen ligger affald, så opstår der en følelse af, at det er i orden. Henkastet affald genererer på den måde endnu mere henkastet affald.

Heldigvis betyder det også, at hvis vi først får ryddet op, så er der faktisk ret stor sandsynlighed for, at problemerne ikke dukker op igen lige med det samme. De fleste ved nemlig godt, at det ikke er okay at smide affald.

Du kan melde dig som indsamler her.

Affaldsindsamling

En gang om året afholder Danmarks Naturfredningsforening affaldsindsamling. Her kan både privatpersoner, grupper og foreninger tilmelde store og små indsamlinger. Det kan både være sjovt og hyggeligt at arrangere en affaldsindsamling i kvarteret.

Hvis du tilmelder din indsamling på Danmarks Naturfredningsforenings website, får du tilsendt plastiksække til affaldet og plakater, hvor du kan skrive tidspunkt og mødested, så naboerne ved, hvor de skal dukke op. Sørg for at have handsker til alle og køb evt. lidt drikkevarer og kiks til de flittige naboer.

Hvis I vil gøre det til en tilbagevendende begivenhed, kan I med fordel købe affaldssnappere til at lette arbejdet. De kan f.eks købes her, hos Hold Danmark Rent, men de kan også fås billigere i byggemarkeder.

Endelig skal du ikke være bange for at fortælle andre, at du samler affald op. Alle sætter pris på din indsats, og der skal ikke så meget til, før andre begynder at følge dit eksempel.

Oplever du problemer med skrald, der hvor du bor? Samler du affald op efter andre?

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode