Gadens fygende affald

Der er affald på vores offentlige områder. Nogle steder findes der endda meget. Det affald du ser, kan ofte ikke nedbrydes i naturen. Du kan derfor værne om dit miljø - og nysgerrige børn og dyr - ved at samle affaldet ind. Her kan du også finde tilmelding til en årsindsamling, der ikke involverer at stemme.

Høst dit eget frugt og grønt

En af de bedste hands-on oplevelser, børn kan få, er at passe, pleje og spise deres egen mad. En køkkenhave - eller et drivhus kan få både mor, far og børn helt op i det energiske felt. Men projektet skal også være overskueligt. Læs blogindlægget om projekt-køkkenhave og bliv inspireret til din egen.

Kør el-drevet

Hvis du virkelig vil spare miljøet omkring dig, er det en god idé at anskaffe dig et eldrevet køretøj. Det afhænger selvfølgelig af afstanden, du skal køre. Elbiler har fået længere rækkevidde inden for kort tid, og elcyklerne har også vundet indpas - ikke uden grund. For de ér en god idé i mange sammenhænge. Læs med om vores skribents oplevelse af en elcykel og få inspiration til din egen.

Sorter dit affald

I Aalborg Kommune har vi gjort en indsats for, at det skal blive lettere at sortere affald. Affaldssortering er en smart måde at hjælpe med at genbruge de rigtige materialer på den rigtige måde. Du hjælper miljøet ved at sortere dit skrald - og dine børn kan sagtens være med. Læs blogindlægget om affaldssortering for at få mere inspiration.

Vask dit tøj med omtanke

Skal du vaske med både miljø-, vand- og energibesparelse i tankerne, er det måske ikke helt ligetil. Men med omtanke kan du faktisk spare penge samtidig med at du sparer miljøet for en ekstra belastning. Hvis ikke du allerede har vaskevanerne på plads, kan du få vejledning her.

Få styr på dine miljømærker

Når du handler i din lokale dagligvarebutik, har du faktisk indflydelse på resten af verden på mange måder. Både hvad angår arbejdsforhold, skovning, behandling af fødevarer og dyrevelfærd. Du kan her læse om flere områder, du har indirekte indflydelse på ved dine handlinger som forbruger.

Bliv overrasket over din grønne bilvask

Dette råd kræver mindre arbejde, end du er vant til for at skåne miljøet. Skynd dig hellere at læse blogindlægget og bliv klogere på, hvad du skal gøre.

Køb økologisk

Har du fulgt bare en smule med i diverse reklamekampagner, har du sikkert allerede fået de første skub i den økologiske retning. Men det er også en god idé. Både for dit helbred og omkostningerne ved at rense grundvand for blot at nævne et par eksempler.

Udled mindre gift i grundvandet

Her kan den modige haveejer udlede mindre gift i grundvandet. Den giftfri ukrudtsfjerner kræver lidt mere arbejde end bare at købe en dunk plantegift. Til gengæld får du også mulighed for at gøre din have til en naturgrund. Læser du indlægget, får du en perlende klar grund til at holde din have giftfri!

Vær pæredygtig

Glødepærer, sparepærer, halogen eller LED er alle sammen lyskilder. Men med store forskelle. Glødepærer og LED er de typer, der minder mest om hinanden i lyskvalitet, og sparepærer skal du huske at hænge på din affaldscontainer. Læs mere i blogindlægget og få ideer til at vælge de rigtige pærer til dit hjem.