Nye affaldsspande gør os alle grønnere

De pynter ikke alene i bybilledet; de er også med til at gøre os alle grønnere. Som en del af den øgede indsats for en mere ren og bæredygtig by har Aalborg Kommune introduceret spritnye affaldsspande i centrum, som skal gøre det nemmere for borgerne at sortere deres affald.

Et renere Aalborg

I 1990 blev Aalborg kåret som Europas reneste by. Og selvom titlen er gået os af hænde siden, er vi stadig helt i front, når det gælder grøn omstilling.

Men vi kan blive endnu bedre. Derfor har Center for Grøn Omstilling øget fokus på affaldsortering – bl.a. med spritnye skraldespande, der flyttede ind i byens gader i oktober 2017. De nye affaldsspande, der har erstattet de efterhånden slidte levn fra 80’erne, gør det lettere at bevare en ren midtby.

Nyt design og mere plads

Som noget helt nyt står der to affaldsspande ved siden af hinanden. Den ene er til restaffald og kan rumme 180 liter, som er mere end en fordobling af kapaciteten af de gamle spande.

Den anden gør det muligt at sortere pantflasker, som ellers har flydt i gaderne. Som noget nyt har de nye affaldsspande desuden et design, der gør det mere besværligt for sultne måger at fiske affaldet op, hvilket også gerne skulle medvirke til et renere centrum.

Spis og smid væk-kultur

Sidst Aalborg fik nye affaldsspande var i 1980’erne i forbindelse med kampagnen ’Ren by, Grøn by’. De gamle skraldespande var efterhånden ret så forældede og trængte til en udskiftning. Ikke mindst fordi vores forbrug og dermed vores affaldsgenerering har ændret sig en hel del siden dengang. Bl.a. betyder et voksende forbrug af take-away samt et mere levende byliv, at byens affaldspande skal kunne rumme meget mere, end det var nødvendigt for tre årtier siden. Derfor er de nye affaldsspande væsentligt større end de gamle, hvilket også gør dem lettere at få øje på i bybilledet.

Vil du vide mere?

Kontakt Karina Nissen på

[email protected]