Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Det skal være nemt at være bæredygtig virksomhed i Nordjylland. Det er tanken bag Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark, der hjælper deres medlemmer med at styrke og udvikle arbejdet med bæredygtighed gennem innovation,  samarbejde og vidensudveksling. der gør os alle grønnere.

Bæredygtighedsscreening

Som medlem af NBE får virksomhederne adgang til en lang række værktøjer, der gør det nemmere at handle bæredygtigt. Første skridt er en såkaldt bæredygtighedsscreening, der identificerer, hvor der kan spares energi og ressourcer. Det kan være, at produktionen kan foregå mere energirigtigt, eller affaldsforbruget nedbringes. Måske restprodukter kan håndteres mere forsvarligt, eller der er mulighed for at en mere miljørigtig udvikling af produkter. En af de virksomheder, der har gjort brug af miljøscreeningen, er Vraa Dampvaskeri, der har fået hjælp til at udvide og målrette arbejdet med ressourcebesparelser. Også Aalborg Lufthavn, Siemens Windpower og en lang række andre nordjyske virksomheder har brugt screeningen til at styrke deres grønne profil.

Møde med bolgselskaber

Et nordjysk samarbejde

NBE er et samarbejde mellemde nordjyske kommuner og erhvervscentre, Aalborg Universitet, Eniig Energi A/S og en lang række nordjyske virksomheder. Partnerne i netværket arbejder i fællesskab på at sikre en bæredygtig erhvervsudvikling og bidrager hver især med kontakter og kompetencer, der kan trækkes på.

Vil du vide mere?

Kontakt Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark på

[email protected]