Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling

Det skal være nemt at være bæredygtig virksomhed i Aalborg. Det er tanken bag Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, der hjælper deres medlemmer med at styrke og udvikle arbejdet med bæredygtighed og innovation. Gennem samarbejde, netværksaktiviteter og vidensudveksling. der gør os alle grønnere.

Miljøscreening

Som medlem af NBE får virksomhederne adgang til en lang række værktøjer, der gør det nemmere at handle bæredygtigt. Første skridt er en såkaldt miljøscreening, der identificerer, hvor der kan spares energi og ressourcer. Det kan være, at produktionen kan foregå mere energirigtigt, eller affaldsforbruget nedbringes. Måske restprodukter kan håndteres mere forsvarligt, eller der er mulighed for at en mere miljørigtig udvikling af produkter. En af de virksomheder, der har gjort brug af miljøscreeningen, er Vraa Dampvaskeri, der har fået hjælp til at udvide og målrette arbejdet med ressourcebesparelser. Også Aalborg Lufthavn, Siemens Windpower og en lang række andre nordjyske virksomheder har brugt miljøscreeningen til at styrke deres grønne profil.

Møde med bolgselskaber

Et nordjysk samarbejde

NBE er et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Hjørring Kommune, Business Aalborg, Hjørring Erhvervscenter, Aalborg Universitet, Eniig Energi A/S og en række nordjyske kommuner og virksomheder. Partnerne i netværket arbejder i fællesskab på at sikre en bæredygtig erhvervsudvikling og bidrager hver især med kontakter og kompetencer, der kan trækkes på.

Vil du vide mere?

Kontakt Lene M. Nielsen på

[email protected]