Miljørigtige trafiklys til Aalborg

Hos Trafik og Veje, der er en del af Aalborg Kommune, har man stort fokus på at nedbringe energiforbruget. Det er blevet til en omfattende driftsaftale på 116 signalanlæg, som skal sikre kæmpe energi- og CO2-besparelser.

Grøn trafikregulering

Aalborgs signalanlæg er blevet mere miljørigtige. Med et ønske om at nedbringe både energiforbrug og CO2-udledning tog Trafik og Veje kontakt til virksomheden SWARCO, der afdækkede mulighederne for grønnere trafikregulering.

Det blev bl.a. til udskiftning af ældre styreapparater i 116 signalanlæg, som har sikret en væsentlig reducering af strømforbruget samt mere effektiv og intelligent trafikstyring.

Fra glødepærer til LED

I forbindelse med udskiftningen af de 116 styreapparater fik byens resterende ca. 1750 signal-lanterner også en miljørigtig opgradering. De traditionelle glødepærer er blevet udskiftet med LED-pærer, som har en væsentligt længere levetid og desuden kræver mindre rengøring, service og vedligehold. Alt sammen bidrager til et lavere energiforbrug og dermed mindre CO2-udledning.

Gigantisk reducering af CO2

For at sikre besparelserne på den lange bane har Trafik og Veje indgået en 8-årig driftsaftale med SWARCO, som i perioden skal stå for service og vedligehold af de 116 trafikanlæg. Med aftalen forpligter SWARCO sig desuden til at opnå den forventede besparelse, og det er ikke så lidt; ud fra beregningerne vil tiltagene sammenlagt reducere CO2-udledningen med ikke mindre en 714.654 kg.

Vil du vide mere?

Kontakt Michael Thau på

[email protected]