Grønt fjernvarmevand

Et stigende antal utætheder i fjernvarmenettet i Aalborg Kommune betyder et stigende vand- og energitab. Det vil Aalborg Energikoncern lave om på, og derfor har de tilsat et grønt sporingsstof i hele kommunens fjernvarmenet.

Farvel til vandspild

Hvis der pludselig kommer grønt vand ud af din vandhane eller bruser, betyder det ikke, at vandet er forurenet eller giftigt; det skyldes blot et helt ufarligt sporingsstof, som er tilsat vandet for at gøre opmærksom på utætheder.

Utætheder på fjernvarmeanlæg betyder nemlig, at unødigt meget fjernvarmevand går til spilde. Når der tabes en liter af det iltede, behandlede fjernvarmevand, skal det erstattes med en ny, og det er ikke alene dyrt; det er også belastende for miljøet. Så hold øje med det grønne vand, så vi sammen kan minimere vandspildet i vores kommune.

Grønt vand – hvad nu?

Har du spottet grønt vand i hanen? Så er det et tegn på et defekt fjernvarmeanlæg, og det er derfor en god idé at kontakte en VVS-installatør, som kan hjælpe dig af med problemet.

Ved at mindske vandtabet undgår du en galoperende varmeregning og er med til at spare miljøet for unødig belastning. Så snart det grønne vand forsvinder, er det et tegn på, at dit anlæg igen fungerer, som det skal.