Gastronomi og Bæredygtighed

Positiv interesse om kokkeuddannelsen og flere bæredygtige tiltag i restauranterne er på menuen i Gastronomi og Bæredygtighed.

Restaurationsbranchen oplever stor mangel på kvalificerede kokke, og det forventes at fortsætte, hvis der ikke gøres en indsats nu. Der er behov for at få skabt en positiv interesse og omtale af kokkefaget. Restaurationsbranchen oplever ligeledes et øget fokus på bæredygtighed, både i drift, på menukortet og i indkøb mm.. Gastronomi og Bæredygtighed har derfor fokus på at give unge mennesker et positivt indblik i kokkebranchen og samtidig give dem mulighed for at udvikle kreative og innovative ideer til en mere bæredygtig restaurant.

Projektet er et samarbejde mellem partnerne:

  • 9 forskellige restauranter i Aalborg
  • Netværk for Grøn Detail (Aalborg kommune)
  • Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune
  • Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC)
  • Nordjysk Mad og Turisme
  • Tech College


Pilotprojekt med succes
I foråret 2019 var otte skoleklasser fra 7., 8., og 9. årgang på besøg hos en restaurant i Aalborg. Syv forskellige restauranter bød velkommen i køkkenet og gav et positivt indblik i kokkefaget. Eleverne arbejdede samtidig med bæredygtige indsatser i den enkelte restaurant.

Se Tv-indslag fra TV2 Nord her

Læs mere fra TV2 Nord her

Læs Danmarks Restauranter og Cafeers artikel her

Succesen fortsætter
I august og september 2020 fortsætter succesen, når otte forskellige restauranter byder velkommen i køkkenet. Her er stadig fokus på bæredygtig udvikling af restauranterne og på at få mere viden om kokkefaget. I år vil der være ekstra konkurrencer og en lille gave til alle elever.

Der arbejdes ligledes for at søge flere midler til at igangsætte en indsats, hvor alle Aalborg kommunes 8. klasser får mulighed for at få en lærerig dag i køkkenet. I alt svarer det til 250 klasser og 5.500 elever.

Følg projektet her på siden eller kontakt os for mere information.