Egholm Øko Shelters

I øjeblikket arbejder vi på at få flydende shelters til Egholm. De bliver en brugbar oplevelse og en flot løsning til at fremme bæredygtig fritid og turisme samt understøtte Egholm som Øko-Ø.

 

 

En lille grøn ø

Egholm er en lille ø på godt 600 hektar beliggende i Limfjorden med færgeforbindelse til Aalborg i den vestlige del. Egholm er primært agerland og dyrkes for over 90 pct. vedkommende økologisk. Der er afmærkede vandre- og cykelstier på øen, restaurant, hotel, shelterplads og undervisningsfaciliter for skoleklasser.


Egholm - et åndehul i storbyen

Eghom har med sin nærhed til byen og sin fine natur gode muligheder for at være et rekreativt åndehul. Mange skoleklasser besøger Egholm i løbet af året, hvor fokus er livet på land og i Limfjorden med formidling af økologi, bæredygtighed og klimatilpasning. Der er flere producenter af økologiske fødevarer på øen samt en restaurant og et hotel. Foreninger og borgere er velorganiserede i foreninger som Egholm Øko Ø, Egholm Samråd og Egholm Folkefarm.

Økoshelters som naturoplevelse

Målet er at bygge 5 nye shelters i vandet ved Egholm med plads til tilsammen 25-30 personer, der kan overnatte. Vandsheltrene ligger tæt ved land på lavt vand, og der skal være adgang fra land via bro, trædesten eller lignende. Anlægget skal tilsammen have en fleksibilitet, der gør det muligt at anvende individuelt og i grupper, til leg, ophold og læring. Anlægget skal arkitektonisk være inspireret af Limfjorden både i sit formsprog og materialevalg.

Det skal være muligt at dyrke fællesskabet og muligt at trække sig tilbage. Det skal være en oplevelse, og kunne give et bæredygtigt ophold i naturen. På opholdet i shelters vil der være fokus på at minimere klimaaftrykket, både i transport, mad og overnatning.

Vil du vide mere?

Kontakt Lis Rom Andersen på

[email protected]