Det Grønne Rejsehold

Aalborg er fuld af unge, der vil være med til at gøre en grøn forskel. Det er Det Grønne Rejsehold et perfekt eksempel på. Et projekt, der skal skabe flere grønne og bæredygtige løsninger i Nordjylland.

Projektet er et samarbejde mellem Aalborg Kommunes Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling og SEA, der er Aalborg Universitets enhed for iværksætteri.

Sammen om bæredygtighed

Passionen for bæredygtighed lever i bedste velgående blandt de studerende på Aalborg Universitet. Derfor har man startet Det Grønne Rejsehold, der samler kandidatstuderende med en særlig interesse i bæredygtighed og grøn omstilling.

Målet er at facilitere samarbejder mellem de studerende og nordjyske virksomheder, der ønsker en mere grøn profil. Det kan f.eks. være i form af praktik, studiejob eller konkrete projekter, hvor de studerende kan være med til at gøre en grøn forskel.

Uddannet i grøn omstilling

Interessen for Det Grønne Rejsehold er stor blandt de studerende. Dem, der bliver optaget, gennemgår det såkaldte ’Grønne Kursus’, hvor de bliver rustet til at gennemføre konkrete bæredygtighedsprojekter i virksomheder. De bliver bl.a. uddannet i cirkulær økonomi og industriel symbiose, og de kommer i kontakt med virksomheder med konkrete bæredygtighedsudfordringer. Herefter står den på gruppearbejde, hvor de studerende sammen skal løse en konkret case, som de har fået stillet af en nordjysk virksomhed.

Vil du vide mere?

Kontakt Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark på

[email protected]