De Grønne Agenter

Det skal være nemt at bidrage til et grønnere Aalborg. Uanset om man er en enkeltperson med en god idé, en virksomhed, der vil nedbringe energiforbruget, eller en institution, der vil sætte fokus på genanvendelse. Det er her, De Grønne Agenter kommer ind i billedet.

I den grønne sags tjeneste

De Grønne Agenter er en del af vækstinitiativet SMART Aalborg. I den grønne sags tjeneste rådgiver de både borgere, virksomheder, institutioner mm. om alt fra energioptimering og affaldssortering til deleøkonomi og samkørselsordninger.

Kort sagt: Ethvert tiltag, der kan være med til at gøre Aalborg til en mere bæredygtig kommune. Herunder kan du set et udpluk af de mange projekter, De Grønne Agenter har bidraget til.

Samskabende Grøn Omstilling

Som en del af initiativet Samskabende Grøn Omstilling blev der med hjælp fra kommunens borgere og i samarbejde med Aalborg Universitet skabt en app til synliggørelse af energiforbrug, som skal gøre det lettere for borgerne at spare på energien.

Grønne skoler og daginstitutioner

Med formålet at sætte bæredygtighed på skoleskemaet har De Grønne Agenter sammen med kommunens skoler udført en række initiativer, som skal lære de mindste at leve grønnere. Indsatsen omfatter bl.a. miljøundervisningsprogrammet Grønt Flag-Grøn Skole samt Grønne Spirer, der fremmer bæredygtighed i daginstitutioner.

Bæredygtigt naboskab

Himmerland Boligforening ønskede at bidrage til en mere bæredygtig kommune. Derfor fik de hjælp af De Grønne Agenter til at etablere deleordninger i hele boligforeningen.

Få hjælp af en grøn agent

Har du en god idé eller et projekt i tankerne, som kan bidrage til et grønnere Aalborg, kan du få hjælp af en grøn agent. Vi kan f.eks. hjælpe med:


• Sparring til projektudvikling

• Kontakt til samarbejdspartnere

• Rekruttering af frivillige

• Hjælp til fondsansøgninger

• Udarbejdelse af materialer

• Inddragelse af faglig ekspertise

• Formidling af resultater

Vil du vide mere?

Kontakt Zacharias Brix Madsen på

[email protected]