Biogasbusser i Aalborg

Måske du har spottet dem i Aalborgs gader, biogasbusserne. De ligner til forveksling de almindelige busser, men der er en væsentlig forskel: Biogasbusserne er nemlig 100 % CO2-neutrale.

CO2-neutral transport

Som et led i Aalborg Kommunes klimastrategi og målsætning om at blive uafhængige af fossile brændstoffer inden 2050 har Aalborg fået seks biogasbusser, som kører på buslinje 2, fra Vestbyen til Gistrup, Klarup og Storvorde. Derudover har der siden 2014 kørt biogasbusser på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn. Busserne, der udelukkende kører på biogas, er 100 % CO2-neutrale og dermed væsentligt mindre forurenende end traditionelle busser, der kører på diesel.

Samme teknologi – mindre forurening

I Nordjylland genererer vi meget bioaffald, og biogasbusserne er med til at sikre, at vi bruger vores ressourcer lokalt og på en miljømæssigt forsvarlig måde. Og der er flere fordele. Udover at bidrage til en grønnere kommune larmer de en hel del mindre, end vi kender det fra traditionelle busser. Alligevel ligner de dieselbusserne på en prik, lige bortset fra et højere tag pga. gastankene. Også teknologisk kan de være med; biogasbusserne kan nemlig yde præcis det samme som dieselbusser, og det endda til en pris, der er stort set er den samme.

Vil du vide mere?

Kontakt Jan Øhlenschlager på

[email protected]