Bæredygtige byhaver i Karolinelund

Hos Aalborg Kommune har man fokus på at bevare grønne områder i byen. Så borgerne i centrum har adgang til havedyrkning – også dem, der ikke har råd til en kolonihave. Derfor udlånes der områder til Aalborghaver, hvor de haveglade kan mødes om selvdyrkning og bæredygtighed.

Naturen til byen

Aalborg vokser og udvikler sig. Hvor end man kigger hen, er der nye byggerier på vej, og centrum bliver større og større. Hos Park og Natur, der hører under Aalborg Kommune, arbejder man bl.a. for at bevare grønne oaser i midtbyen. At gøre plads blandt bygninger og trafikkerede veje til steder, hvor borgerne kan være i kontakt med naturen, dyrke deres egne grøntsager og få jord under neglene. De såkaldte Aalborghaver er et gratis tilbud til borgere om at låne et havelod og blive en del af et spirende fællesskab. De findes bl.a. i Karolinelund og i Mulighedernes Park.

Bæredygtigt fællesskab

Engang husede den byens tivoli, men i dag er Karolinelund en multifunktionel oase i midtbyen og et centrum for nichekultur og fællesskaber.

Som en del af helhedsplanen for den videre udvikling af parken er der afsat 800 kvm til byhaver. Her mødes borgere med grønne fingre om bæredygtig udfoldelse, sociale arrangementer og interessen for det grønne. Ligesom byens andre Aalborghaver er byhaven i Karolinelund med til at bidrage til et grønnere Aalborg, bl.a. ved at sætte fokus på selvdyrkning og konvertere ellers øde områder til grønne oaser, der bringer biodiversitet til byen. I Karolinelund har man allerede set flere positive effekter ved, at parken har fået et rigere planteliv; fugle, sommerfugle og insekter strømmer til, og i byhaven har man nu fået honningbier, som får rigeligt med nektar fra havens blomster.

Vil du vide mere?

Kontakt Karen Luise Høgsbro på

[email protected]