Bæredygtig børnehave i Karolinelund

Den grønne omstilling kommer også kommunens mindste borgere til gode. Aalborg har nemlig fået en bæredygtig børnehave – den ligger i Karolinelund og er den første af sin slags i Danmark. Her kan børn og pædagoger nyde godt af miljøvenlige materialer, et sundt indeklima og kreative projekter med genbrugsmaterialer.

Platin i bæredygtigt byggeri

Børnehaven Karolinelund er et såkaldt passivhus. Det betyder, at varmeforbruget er så lavt, at der ikke er behov for et traditionelt varmeanlæg – huset kan opvarmes udelukkende af et ventilationsanlæg, der bruger luft udefra.

Selve bygningen er opført i miljøvenligt træ og med et grønt tag, og udearealernes grønne terrænbakker er med til at understrege det uformelle udtryk, der kendetegner Karolinelund som bypark. Byggeriet lever op til i alt 500 fastsatte kriterier inden for bæredygtighed og står derfor til at modtage platin inden for DGNB, der er en certificering for bæredygtigt byggeri.

Genbrug og økologi

Det er ikke kun et lavt energiforbrug og miljøvenlige materialer, der gør Karolinelund til en bæredygtig børnehave. Børnene lærer om bæredygtighed igennem aktiviteter og tiltag, som har fokus på bl.a. økologi, energi og genbrug.

Når der skal pyntes op til jul, foregår det f.eks. med indsamlede stofrester og brugt papir, som børnene klipper til fine og kreative påfund. På byttereolen kan børnene få glæde af hinandens aflagte tøj, og børnehaven forventer desuden at få det økologiske spisemærke i sølv.

Vil du vide mere?

Kontakt Niels Jahn Knudsen på

[email protected]