Bæredygtighedsfestivalen

Byttemarked. Økobrunch. Fitness i gaden og skraldemusik på havnen. Der er noget for enhver smag, når Bæredygtighedsfestivalen forvandler byen til en festlig og farverig hyldest til genbrug og bæredygtighed.

En fest for miljøet

Den årlige Bæredygtighedsfestival afholdtes første gang i september 2013, og opbakningen fra både borgere og virksomheder vokser stødt hvert år. Festivalen, der varer en uge, har til formål at booste den bæredygtige bevidsthed ved at sætte fokus på de mange tiltag og initiativer, der er med til at gøre Aalborg til en grønnere kommune.

Bæredygtighed for alle

Bæredygtighedsfestivalens udbud af arrangementer er bredt, så der er noget for enhver smag – hvad enten man er musikelsker, madøre eller modedyr.

Overalt i byen afholdes der markeder, hvor man f.eks. kan købe brugt tøj, plader og byggematerialer eller produkter, der er lavet af genbrugsmaterialer. Også madelskerne vil kunne få stillet appetitten, når lokale restauranter og foodtrucks disker op med f.eks. økologiske og veganske lækkerier. Ugen igennem afholdes der desuden spændende foredrag med bl.a. politikere og lokale ildsjæle.

Frivillige ildsjæle

Det er Aalborg Kommunes Center for Grøn Omstilling, der er ansvarlig for den overordnede koordinering af Bæredygtighedsfestivalen. Men det kunne ikke lade sig gøre uden de mange ildsjæle med grønt blod i årerne, som hvert år knokler for at gøre Bæredygtighedsfestivalen til en succes. Alle festivalens arrangementer afholdes af frivillige fra bl.a. virksomheder, institutioner, foreninger og kommunens forvaltninger.

Vil du vide mere?

Kontakt Heidi Lyhne Jensen på

[email protected]