Bæredygtighedsfestivalen

FN’s Verdensmål. Byttemarked. Økobrunch. Elbiler. Cirkulær økonomi. Skraldemusik. Byens Børn gør os alle grønnere. Grøn Turisme. Der er noget for enhver smag, når Bæredygtighedsfestivalen forvandler byen til en festlig og farverig hyldest til klima og bæredygtighed.

En fest for klimaet

Den årlige Bæredygtighedsfestival afholdtes første gang i september 2013, og opbakningen fra både borgere og virksomheder vokser stødt hvert år. Festivalen, der varer fire dage, har til formål at booste den bæredygtige bevidsthed ved at sætte fokus på de mange tiltag og initiativer, der er med til at gøre Aalborg til en grønnere kommune.

Bæredygtighed for alle

Bæredygtighedsfestivalens udbud af arrangementer er bredt, så der er noget for enhver smag

- hvad enten man søger inspiration til en mere bæredygtig hverdag hos sig selv, eller man har et professionelt ærinde og søger inspiration til sin virksomhed eller fremtidige karriere.

På Aalborgs havnefront afholdes der marked, hvor man kan købe bæredygtige produkter, lære om FN's Verdensmål eller få et indblik i virksomheders bæredygtige tankegang. Også madelskerne vil kunne få stillet appetitten, når lokale restauranter og foodtrucks disker op med f.eks. økologiske og veganske lækkerier. Ugen igennem afholdes der spændende foredrag med bl.a. politikere og lokale ildsjæle i hele byen.

Se mere på Bæredygtighedsfestivalens hjemmeside

Frivillige ildsjæle

Det er Aalborg Kommunes Center for Grøn Omstilling, der er ansvarlig for den overordnede koordinering af Bæredygtighedsfestivalen. Men det kunne ikke lade sig gøre uden de mange ildsjæle med grønt blod i årerne, som hvert år knokler for at gøre Bæredygtighedsfestivalen til en succes. Alle festivalens arrangementer afholdes af frivillige fra bl.a. virksomheder, institutioner, foreninger og kommunens forvaltninger.

Vil du vide mere?

Kontakt Center for Grøn Omstilling på

[email protected]