9. februar, af Zacharias Brix Madsen

Mikroplast-idé sender Nøvling Skole til Norge

Elever fra Nøvling Skole er kommet på en fantastisk idé, der kan være med til at sikre vores rene drikkevand i fremtiden. Elevernes idé har givet dem en plads i den skandinaviske finale af First Lego League.

Jeg har været på besøg hos 6. klasserne på Nøvling Skole. De har i de seneste par måneder arbejdet på et produkt til konkurrencen FIRST LEGO League, der er en konkurrence for unge mellem 10 og 16 år. Temaet for årets konkurrence var vandets kredsløb, fordi pressede drikkevandsressourcer, tilpasning til øgede regnmængder og klimaforandringer er en vigtig dagsorden i dag og bliver endnu mere vigtig i fremtiden. En storby som Cape Town er lige nu ved at løbe tør for rent drikkevand. Så galt kommer det næppe til at gå i Aalborg, men det viser vigtigheden af, hvordan vi gennem planlægning og oplysning beskytter vores grundvandsreserver, så vi aldrig kommer til at opleve en situation som den i Cape Town.

Gruppen Microtaps fra Nøvling Skoles 6. klasse skilte sig ud med et exceptionelt stærk projekt, da de deltog i kategorien ’Forskning og innovation’. Til konkurrencen har de forsket i at udvikle et produkt, der kan sættes på vandhanen for at adskille mikroplast fra vores drikkevand. Filteret bruges flere steder til at sortere mikroplast fra spildevand, men gruppens idé om at anvende et lignende filter på vandhanen har altså ikke været afprøvet før nu.

Ideen og deres rapport resulterede indledningsvist i, at de unge mennesker kvalificerede sig blandt de 25 bedste projekter ud af hele 900 deltagere bare i Danmark. Som om dette ikke var imponerende nok i sig selv, kvalificerede de sig yderligere til top 10 i Skandinavien! Det betyder at de 6 ”microtaps” og deres lærer på mandag tager den lange tur til Trondheim i Norge for at præsentere deres projekt for et nyt dommerpanel.

Her kan I se en video fra mit besøg hos eleverne, hvor de fortæller om deres opfindelse og hvorfor det har betydning for os mennesker.

Vi krydser fingre for de unge mennesker på mandag, og glæder os til at se hvordan det går dem i Norge. Hvis du også er interesseret i at se hvordan det går dem, kan du følge med her på siden, hvor de vil fortælle om deres oplevelse, når de er hjemme igen.

 

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode