8. juni, af Grøn Agent Zacharias Brix Madsen

Klimapartnerskaber – Boligforeninger skaber en grøn fremtid

I Aalborg er det vores DNA, at vi udvikler os sammen. Vi samarbejder om at finde de rigtige løsninger – også når det kommer til at skabe grøn balance i vores kommune. To store boligforeninger med mere end 13.000 boliger i Aalborg er allerede godt på vej, de går forrest og har netop begge to indgået et såkaldt klimapartnerskab med os. Sammen med Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning tager de ansvar for fremtiden ved at skabe grøn balance og øget livskvalitet.

Danmark har vedtaget et nationalt mål, om at vi skal reducere vores udledning af drivhusgasser med 70 procent inden 2030 i forhold til 1990. Det er et meget ambitiøst mål, som kalder på handling nu. Der er ikke tid til at vente, for 2030 er ikke ret langt ude i fremtiden. Det er afgørende, at alle gør en indsats på både nationalt, regionalt og lokalt niveau. Bindende og seriøse partnerskaber er vigtige for at nå det konkrete og ambitiøse mål i 2030.

Derfor tilbyder vi boligforeningerne i Aalborg at indgå i et såkaldt klimapartnerskab med Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning. Med et klimapartnerskab forpligter en boligforening sig til at bidrage til det nationale mål om at reducere udledningen af CO2 og Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning forpligter sig til at hjælpe boligforeningerne i mål.

Boligforeninger tager ansvar – beboere tager ambassadørrollen
Tilbuddet om at indgå i et klimapartnerskab er allerede blevet taget godt imod. I Aalborg tager boligforeningerne nemlig ansvar for at bidrage til en grøn og CO2-neutral fremtid. Der er allerede indgået klimapartnerskaber med to store boligforeninger; Himmerland Boligforening og Alabu Bolig. Tilsammen har de to boligforeninger flere end 13.000 boliger, og de har således mulighed for at gøre en stor forskel, når de i samarbejde med os igangsætter og gennemfører CO2-reducerende indsatser. Men der er plads til både store og mindre boligforeninger i et partnerskab, for alle indsatser er vigtige og tæller.

I klimapartnerskaberne vil vi sammen igangsætte forskellige initiativer, som bidrager til at reducere udledningen af CO2. Sammen med boligforeningerne finder vi de tiltag, som skal gennemføres. Det kan være energirenoveringer, hjælp til at finde energibesparelser i boligforeningernes afdelinger, grøn fjernvarme, kurser i energi og klima for beboere, grønne og bæredygtige indkøb og forbrug, grøn transport og mange andre tiltag. I en af boligforeningerne arbejdes der allerede nu med at uddanne beboerne som grønne ambassadører. Disse ambassadører skal inspirere andre beboere til en grøn adfærd. Vi tror nemlig på, at gode råd fra nabo til nabo både gavner klimaet og fællesskabet.

Klimapartnerskaberne er blevet taget rigtig godt mod blandt beboere og boligforeningernes bestyrelser i Himmerland Boligforening og i Alabu Bolig. Der er klar opbakning til, at vi skal gøre en indsats for klimaet, og at vi sammen kan hjælpe hinanden med at indfri det ambitiøse mål om at skære drastisk ned i udledningen af drivhusgasser indenfor de næste 10 år.

Flere klimapartnerskaber på vej
Klimapartnerskaberne har fået en rigtig god start, og vi tør godt love, at der er flere seriøse klimapartnerskaber på vej. I Aalborg går vi nemlig alle forrest og bidrager til en grøn balance og CO2-neutral fremtid. Følg med her på bloggen, så vil vi præsenter, hvilke konkrete indsatser der gennemføres i Himmerland Boligforening og i Alabu Bolig. Vi vil også afsløre, hvem de næste ambitiøse boligforeninger, der indgår et klimapartnerskab med os, er. Stay tuned…

Underskriftceremoni med Himmerland Boligforening

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode