23. oktober, af Heidi Lyhne Jensen

Kan byerne og borgerne vinde klimakampen?

Over halvdelen af jordens befolkning bor i byer, som bærer et tungt ansvar for menneskeskabte klimaforandringer. På storbyernes klimakonference i København lovede de at gøre en indsats for at råde bod på det. Men vil metropolerne bare klimatilpasse sig selv og redde deres egne millioner af borgere – eller gør de gavn globalt? Det er emnet for en særudgave af P1’s videnskabsmagasin “Så vidt vi ved” fra Videnskabsmødet i Aalborg.

Aalborgs Grønne Agent Zacharias deltog i debatten, om hvorvidt byerne kan være med til at redde klimaet. Aalborg er en by i vækst, og det kan give udfordringer ift. de klimaforandringer vi oplever nu. Den Grønne Agent oplever imidlertid, at Aalborgenserne er engagerede i dagsordenen.

Hør hele udsendelsen her.

Medvirkende: Anne Jensen, seniorforsker ved Aarhus Universitets tværfaglige center for klimaforskning (iCLIMATE). Sebastian Mernild, klimaprofessor i FN’s klimapanel (IPCC), direktør for Nansencentret i Norge. Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde Kommune. Zacharias Brix Madsen, Grøn Agent i Aalborg Kommune. Værter: Maja Hald og Søren Bjørn-Hansen.

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode