22. marts, af Anne Kristine, TV2 Nybyggerne

Grøn livsstil

Aalborg kommune har spurgt om vi vil dele lidt tanker omkring, at leve en grønnere livsstil som børnefamilie, og det vil vi selvfølgelig rigtig gerne.

Hvad er en grøn livsstil for os?
Uden på nogen måde at være belærende, så er det vigtigt for os, at man forholder sig bevidst om de omgivelser vi lever i. Vi kan ikke redde hele verden ved at ændre vores livsstil, men man kan med ganske få ting, gøre hverdagen lidt grønnere. Vi vil derfor liste nogle af vores bedste råd:

Købt brugt og lokalt
To kæpheste for os er, så vidt muligt, at købe lokalt, og at købe brugt, hvor det giver mening.

Der er absolut ingen grund til at købe æbler fra Spanien, når man kan købe dem lokalt. Rigtig mange supermarkeder har også lokale alternativer, og der står næsten altid oprindelsesland på prisskiltet. Man kan på den måde forsøge at være obs på det.

Et andet tip er, at købe legetøj og andet baby- samt børneudstyr brugt. Vi kan virkelig anbefale app’en Reshopper. App’en fungerer som en lokal markedsplads, hvor man kan sælge og købe brugte børneting. Vi har virkelig fundet meget tøj og legetøj til Lily. Det er nemt og overskueligt, og ofte kun en lille gåtur med barnevognen væk

Selvforsyning
Udover at købe lokalt, så er vi også store tilhængere af, at kunne være mere selvforsynende. Under Nybyggerne lavede vi højbede i haven, og forsøgte os også med en idendørs køkkenhave.

At kunne gro sine egne grøntsager, giver mening på alle måder. Det er både sjovt og besparende. Det kan være alt fra krydderurter, til jordbær i højbedet. Det er noget vi bruger meget tid på, og Lily har også stor glæde af, at kunne vande, passe og til sidst spise sine egne jordbær. Det er lærerigt at vide, hvor vores grøntsager kommer fra.

Deleordninger
Vi synes det er alletiders med de deleordninger vi ser flere og flere af. GoMore er super smart! Her kan man både tilbyde samkørsel, men også “leje” sin bil ud til andre. Det er klart værd, at tage et kig på, hvis man har brug for et lift, eller en bil i ny og næ.

Et andet alternativ, som jeg synes er super smart, er babytøj på deleordning. Vi har kasser fyldt, stående med Lily’s babytøj. Det er dyrt at få børn, og man ender med at købe alt for meget tøj, som man enten smider ud, eller gemmer til søskende. Det kan være svært at få råd til at købe babytøj i god kvalitet. Vigga Svensson har startet babytøjskonceptet “Vigga”. Vigga er en deleordning, hvor man får en pakke med basistøj til sin baby. Når baby så gror ud af den givne størrelse, sender man pakken retur, og får så næste størrelse tilsendt

Minimer brugen af plastikposer
Det kan efterhånden ikke komme bag på nogen at vores verdenshave flyder over med plastik. Man estimerer, at plastik vil fylde mere end fiskene i verdenshavene i 2050, og det synes vi i bund og grund er noget svineri (undskyld sproget!). Vi kan ikke helt undgå plastik i hverdagen, men vi kan forblive bevidst om mere nedbrydelige materialer. Vi søger så vidt muligt, at undgå at købe plastikposer, når vi handler ind. Det er meget nemmere at have et stofnet eller to med. Faktisk burde vi også være bedre til det, hvis vi er på shopping. Det er simpelthen så fjollet, når man får poser med fra alle butikker, og man blot kunne samle det i et net, eller pare i en pose.

Kemiluppen
Alle mødre vil gerne det allerbedste for deres børn, og det var da også først da jeg blev gravid med Lily, at jeg blev meget obs på hvilke produkter jeg brugte. Der er mange delte meninger om dette, men jeg forsøgte i høj grad, at undgå kemikaler. Det kan være svært at navigere rundt i, hvad man der skadeligt eller ej. Derfor er jeg stor fan af app’en Kemiluppen. Den er udviklet af forbrugerrådet Tænk, og er en app hvor de publicerer de tests de laver på produkter. Man kan både scanne stregkode, eller søge efter bestemte mærker. Jeg bruger næsten app’en på ugentlig basis, og er faktisk overrasket over hvor mange produkter som egentig i princippet udgiver sig for at være grønne, men slet ikke er det.

Vi håber I kan bruge nogle af vores råd og vi vil så gerne høre fra jer i kommentarfeltet, hvis i har nogle gode råd at dele med os!

Læs mere om Anne og Todd på anneogtodd.com eller instagram @annekristine

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode