29. januar, af Heidi Lyhne Jensen

Green Hub Denmark lancerer podcasten Den grønne omstilling

Ambitionen med den nye podcast er at gøre både fagfolk og den almene borger lidt klogere på mulige veje at gå, når vi skal nå 70 %-reduktionsmålet i 2030.

Green Hub Denmarks podcast har fået titlen “Den grønne omstilling” og i hvert afsnit sættes to eksperter sammen, der hver især arbejder med grøn omstilling på forskelligt niveau. Her tager de en snak om de teknologier og rammer, der er nødvendige for at nå 70%-reduktionsmålet.

Podcasten er produceret i samarbejde mellem Green Hub Denmark og Ugli Fruit Podcasting ved Jakob Sloth Linneberg, som indtager rollen som podcastens vært.

”Vi ønsker med podcasten at afmystificere nogle af de mange buzzwords og teknologier, der nævnes, så både fagfolk og den almene borger med interesse for grøn omstilling får en bedre forståelse af muligheder og udfordringer. Podcast-mediet giver os en mulighed for at gå mere i dybden og fjerne noget kompleksitet, siger Michael Stie Laugesen, Projektchef hos Green Hub Denmark.

De første afsnit blev lanceret i december 2020, og fremadrettet er ambitionen at udgive et afsnit pr. måned.

I afsnit to mødes Anders Korsgaard, CEO hos Blue World Technologies og Commercial Manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber og taler om, hvorfor Aalborg og Nordjylland er et attraktivt lokaliseringssted for grønne virksomheder. For Port of Aalborg er det vigtigt at være en aktiv del og en driver for den grønne omstilling:

”Vi skal blive ved med at være innovative, og det er vigtigt for Port of Aalborg, at vores kunder er involveret i den grønne omstilling. Desuden er Aalborg et attraktivt lokaliseringssted med et universitet i verdensklasse og unik logistik. Når det kombineres, har vi den rette cocktail for en produktionsvirksomhed,” fastslår Jeppe Faber, Commercial Manager hos Port of Aalborg.

Podcastens deltagere kan være aktører fra forskning, det offentlige, brancheforeninger, erhvervsliv – herunder både virksomheder, der udvikler eller producerer komponenter til den grønne omstilling eller øvrige virksomheder, der har brug for at sikre en bæredygtig profil.

”Vi undersøger nogle emner med en længerevarende aktualitet end de daglige nyheder. Jobskabelse, grøn omstilling, CO2-reduktionsmål, genanvendelse og erhvervsstrategi. De her emner har et længere tidsperspektiv, og derfor vil man også kunne lytte til vores podcast om 3-6 måneder og stadig opnå noget aktualitet, forklarer Projektchef hos Green Hub Danmark, Michael Stie Laugesen.

Podcasten kan findes i din podcast-app og på www.greenhubdenmark.dk/podcast.

Læs mere om Green Hub Denmark

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode