Hvor vasker du bil?

Bilvask er næsten en religionssag for nogle mennesker. Men når det kommer til miljøvenlig vask er der faktisk kun ét valg, der giver rigtig mening.

Hvordan behandler du dit affald?

Vi skal blive bedre til at tænke os om, når vi smider ud. Så kan vi få den bedste genanvendelse af affaldet. Men hvis sorteringen og diverse afleveringssteder forvirrer dig, er du ikke den eneste. Hvad gør du med dit affald?

Miljømærkning af forbrugsvarer

Miljømærkede forbrugsvarer er mindst skadelige for dig og miljøet. Allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer kan du risikere, hvis du ikke er oppe på mærkerne. Men det kan være en jungle at navigere i. Kan du?

Vores dyrebare drikkevand

I Aalborg er vi heldige. Vores drikkevand er meget rent. Det er vi nødt til at bevare i fremtiden. Hvordan bevarer vi det bedst muligt?

Kan du dyrke økologisk i egen have?

Bor du i hus med have eller lejlighed med altan, er det en god idé at få gang i køkkenhaven eller altankasserne. Grøntsager og frugt smager meget bedre ved hjemmedyrkning og er et spændende projekt. Men kan man ligefrem dyrke økologisk selv?

Hvad gør du med affald i det fri?

Henkastet affald er generende. For både vores humør, trivsel, børn og dyr. En lille indsats her kan skabe ringe i vandet. Hvad gør du, når du møder henkastet affald?

Økonomisk strømforbrug

Normalt skal vi helst spare på strømmen. Men ét sted er der dog gevinst at hente økonomisk og miljømæssigt, hvis vi bruger strømmen rigtigt. Hvor?

Brug hovedet når du vasker

Pyh, du er kommet fra arbejde, børnene er afleveret til fodbold og du har endelig tid til… at vaske tøj. Eller også har du heldigvis tiden til roligt at planlægge din tøjvask. Men hvordan gør du egentlig, når du vasker?

Køber du økologisk mad?

Det kan være svært at navigere i, hvordan man bedst muligt passer på miljøet, når man handler ind. En af mulighederne, er ved at handle økologisk. Hvordan handler du?

Har du styr på pæren?

Du har måske købt sparepærer til dit hus. Måske har du stadig nogle af typen før sparepærer. Når du skal købe pærer - ved du så, hvad du skal bruge som kvalitetsmåler?

Færdig med din besvarelse? Så klik her under og se dit resultat.
Husk, du kan altid gå tilbage og eftertjekke dine svar.