4. oktober, af Grøn Agent Zacharias Brix Madsen

Aalborgs unge er fremtiden – og de er parate til at tage ansvar!

Aalborg Ungekongres 2018 samlede 300 lokale unge til workshop om bæredygtighed under overskriften Keep the Planet. De unge tog udfordringen op og kom med mange ideer til, hvordan vi sikrer planetens overlevelse. Resultaterne fra workshoppen kan ses på billeder herunder.

UngAalborg har afholdt Aalborg Ungekongres 2018 torsdag d. 27. september. Det blev en dag, der viste, at der er håb for fremtiden. Bæredygtighed og grøn livsstil er en selvfølge for rigtig mange unge i Aalborg – og dem der ikke er med på den grønne bølge endnu, vil også gerne gøre små ting i deres hverdag, der kan have stor betydning for planeten. De unge ved, at vi skal tænke anderledes, hvis vi vil bevare planeten og have levesteder for dyr, planter og mennesker i fremtiden.

På workshoppen arbejdede de unge med temaerne:
• ”Mere cykel, mindre bil”
• ”Mere grønt, mindre kød”
• ”Mere genbrug, mindre smid væk”
• ”Mere vand fra hanen, mindre vand på flaske”

Med hinanden fik de unge vendt, hvilke barrierer der kunne være i forhold til temaerne og hvordan disse kunne løses. Diskussioner mellem de unge gik også på, hvad der skal til for, at alle bliver mere grønne i deres hverdag og valg. Barrierer blev brudt, og kreative idéer til en grønnere hverdag og indstilling blomstrede under workshoppen.

Ideerne var således mange og engagementet var stort, da de unge fik til opgave at finde ud af, hvordan de selv kan tage ansvar for at bevare planeten og inspirere andre til også at tage ansvar. Med udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling kom de unge frem til, hvordan de vil bidrage til at skabe en bæredygtig verden indenfor fødevarer, forbrug og transport, som ifølge Concito er kilde til vores største CO2 udledning.

De unge fandt blandt andet frem til, at de fremover vil spise mere grønt og mindre kød ved  at få et større udvalg af plantebaseret mad på skolerne. Samtidig ønskede de unge sig også mere information, inspiration, lokalt og mindre vaner og gamle traditioner i forbindelse med vores madvaner. De vil drikke mere vand fra hanen og mindre på flaske ved at  huske at tage drikkedunke med og benytte sig af vandposter.

De vil genbruge mere og smide mindre væk ved at bruge indkøbsnet fremfor plastikposer og cirkulere deres tøj imellem sig frem for at købe nyt. De havde samtidigt et ønske om flere bæredygtige produkter i butikker, såsom økologiske bomuldstrøjer og bambustandbørster.

De vil cykle mere og køre mindre i bil, når de skal til og fra skole og fritidsaktiviteter. Fokusset omkring eldrevne transport var også stort blandt de unge, som både vil have mere udvikling af el-cykler og el-biler.

Udover selv at være mere bæredygtige, håber de unge på, at kunne inspirere andre til at gøre det samme. Derfor stod de frem med deres budskaber på plakater, som kan ses her.

 

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode