8. september, af Zacharias Brix Madsen

Nu skyder vi Aalborg Bæredygtighedsfestival i gang!

Aalborg Bæredygtighedsfestival skydes i gang med et brag den 9. september. Kom forbi de mange boder på Gabelstorv, Gammeltorv og Toldbod Plads og kig ind indenfor i teltet "Grøn Scene" på Honnørkajen. Alle steder er der bæredygtige oplevelser for hele familien. Her får du overblikket over alt det, du ikke må gå glip af.

Den 9.-16 september er der Aalborg Bæredygtighedsfestival for femte gang – og i år er festivalen større end nogensinde. Det skyldes ikke mindst det nye initativ “Grøn Scene”, hvor der vil være arrangementer hele ugen. Som de andre år falder åbningsdagen på en lørdag, hvor der vil være oplevelser for alle i hele midtbyen.

Her kommer et lille udpluk af de arrangementer, som jeg under ingen omstændigheder vil gå glip af:-)

På Gammeltorv er der fokus på fødevarer. Her kan du smage økologisk mad, lokalt mad, vegansk mad, overskudsmad og høre om alle de mange aalborgensiske initiativer, der er med til at gøre vores madforbrug mere bæredygtigt.

På Gabelstorv er der fokus på bæredygtigt forbrug. Nøgleordene her er genbrug, upcycling og bæredygtige materialer. Her vil både være byttemarked, information om affaldssortering og en masse virksomheder vil vise deres bæredygtige produkter frem.

På Toldbod Plads er der fokus på bæredygtigt byggeri, energi og transport. Her kan du prøve en elbil, en elcykel, en segway eller måske tage en tur i Fjorden i en eldrevet båd. Du kan få fat i genbrugs-byggematerialer, høre om energibesparelser og fremtidens energikilder.

På Grøn Scene være åbningstaler klokken 10:30 efterfulgt af arrangement “Mød din politiker”, hvor du kan få en snak med dine byrådskandidater om bæredygtighed. Er du til musik, vil der være mulighed for at nyde eftermiddagen og aftenen i grønne omgivelser ved Honnørkajen frem til midnat.

Og det er kun et udpluk af de mange oplevelser. Det fulde overblik kan findes her.

Resten af ugen er også fyldt med gode tilbud til hele familien. Allerede på søndag er det Naturens Dag for børnene på Grøn Scene. Her vil Michael Back spille musik for de mindste og Danmarks Naturfredningsforening har arrangeret lege med naturen for børnene. Samme dag kan du også komme på guidet cykeltur til Egholms økologiske fødevareproducenter eller du kan blive på Grøn Scene og høre, hvorfor vi har brug for cirkulær økonomi.

Mandag kan du blandt andet møde Signe Wenneberg på Skråen i Nordkraft.

Tirsdag kan du høre om økologi og selvforsyning på hovedbiblioteket eller tage til Danmarkspremiere på dokumentarfilmen River Blue i Biffen. Du kan også tage til foredraget “Farvel Egofest” med Emilia van Hauen.

Onsdag kan du høre blandt andet høre grøn vækst og jobskabelse, når Region Nordjylland og Center for Grøn Omstilling inviterer til politisk debat. Anders Lund Madsen er ordstyrer, så der er garanti for underholdning!

Torsdag kan du blive klogere på fremtidens bæredygtige transport, når ElbilBy inviterer til debat om elbiler. Du kan også komme til Løvens Grønne Hule, hvor nordjyske iværksættere præsenterer grønne forretningsmodeller.

Fredag er der teaterforestillingen Metaformose om natur for børnene.

Og lørdag d. 16. afslutter vi festivalen med en rundvisning i den nye bæredygtige børnehave i Karolinelund. Om aftenen er der afslutningsfest i Huset i Hasserisgade, hvor rådmanden fra Miljø- og Energiforvaltningen i dagens anledning er DJ! Du kommer ind til årets fest for bare en 20’er!

Det er et program med noget for enhver smag og dette er kun et udpluk! Resten af programmet er fyldt med spændende, inspirerende og tankevækkende arrangementer!

 

Har du en god historie, som du gerne vil dele?

Har du en grøn historie, som du gerne vil dele? Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode.

Send din historie

En historie der
er værd at dele

Har du en historie der er værd at dele?
Så deler vi den gerne her på siden, så den kan komme andre til gode